FA*Q

Ik heb vragen over diversiteit & inclusie in de financiële sector

Wist je dat een team dat bestaat uit mannen en vrouwen van diverse leeftijden en culturen in 87% van de gevallen betere beslissingen neemt dan een homogeen team? Diversiteit en inclusie zijn dus zeker een investering waard.

Maar hoe begin je eraan? Wat betekent een inclusieve werkcultuur? En kan jij als individu een bijdrage leveren? Stuk voor stuk belangrijke vragen waarop we jou een antwoord willen geven. Aan de hand van vier thema’s lichten we een aantal cruciale zaken toe en bezorgen we je concrete tools zodat ook jij een aandeel kan hebben in meer #InclusionInFinance en zelf aan de slag kan gaan.

Klaar om een verschil te maken?

FA*Q

Unconscious bias: wat is dat voor iets?

Iedereen heeft (onbewuste) vooroordelen en die hebben een impact op je beslissingen. Ons brein is namelijk geëvolueerd om snel keuzes te kunnen maken. En dat is efficiënt, zeker als je veel informatie moet verwerken en complexe beslissingen moet nemen. Het filmpje hiernaast maakt duidelijk dat het een goed idee is om wat vaker stil te staan bij je manier van denken. Zo niet, loop je het risico om talent, kwaliteit en originaliteit over het hoofd te zien.

Zin om komaf te maken met je eigen vooroordelen?

FA*Q

Hoe zorg je voor een inclusieve werkcultuur?

Een inclusieve werkcultuur rendeert. Niet alleen omdat diverse teams betere beslissingen nemen, maar ook omdat ze een schat aan ideeën, meningen en oplossingen voortbrengen. Maar het is niet enkel een kwestie van divers talent aan te werven, maar ook om het te houden. En dat zit ‘m, zoals je in dit filmpje ontdekt, in heel wat dingen.

Tijd voor meer inclusie in jouw werkomgeving?

F*AQ

Hoe zorg je voor een inclusief panel?

In diversiteit schuilen kennis en expertise. Geen #InclusionInFinance zonder inclusieve panels. Dat betekent mensen van verschillende leeftijden, genders en afkomst samenbrengen.

Hoe de F*AQ je dat doet? Dat ontdek je via deze link.

FA*Q

Hoe ziet inclusief leiderschap eruit?

Inclusie is de verantwoordelijkheid van iedereen, maar iemand moet het goede voorbeeld geven. Als leidinggevende sta je voor de uitdaging om al het talent in je team te herkennen én om die verschillende talenten met elkaar te laten samenwerken in een aangename sfeer. Beslist niet eenvoudig. Maar de resultaten zijn het waard!

Klaar om jezelf en je team te laten groeien? Check dan de tools in het e-book en ga zelf aan de slag!

FA*Q

Wat zijn microagressies?

Dat goedbedoelde grapje dat niet het verwachte effect had? Misschien was het wel een microagressie. En dan heeft je collega die vervelende opmerking al talloze keren te horen gekregen. Microagressies gebeuren vaak onbedoeld en onbewust, maar ze hebben wel een enorme impact.

Beter leren omgaan met microagressies?

FA*Q

Ik heb meer tools nodig.

Zin om te investeren in meer diversiteit en inclusie? Gelijk heb je! Inclusieve bedrijven zijn innovatiever en hebben een nauwere connectie met hun klanten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we een e-book ontwikkeld met handige tools waarin we je op weg helpen met het wegwerken van onbewuste bias, het stimuleren van een inclusieve werkcultuur, het ondersteunen van inclusief leiderschap en het leren omgaan met microagressies.

In het e-book vind je:

  • 25 handige tools voor CEO’s, teamleaders, HR-medewerkers en iedereen die in de financiële sector werkt
  • Achtergrondinformatie over de verschillende thema’s
  • Inspiratie voor meer #InclusionInFinance

Zo word jij een echte Inclusion Ambassador!